12-18-2024, 05:27 PM
Przy okazji pytanie do strzelających częściej . Czy do testów karabinu lepszy jest tradycyjny worek cementu na stole, czy forkiet?
2021 Rozpoczynamy
|
12-18-2024, 05:27 PM
Przy okazji pytanie do strzelających częściej . Czy do testów karabinu lepszy jest tradycyjny worek cementu na stole, czy forkiet?
Jeśli..chcesz strzelać z pozycji stojącej na wzór FORKIETA
To najlepiej wykorzystać stabilne drzewo lub słupek ogrodzeniowy albo coś w tym rodzaju. Na przykład stajesz przed drzewem na wyciągnięcie ręki, opierasz lewą dłoń na drzewie kładziesz karabin pomiędzy palcem wskazującym a kciukiem. Stajesz w lekkim rozkroku, cofasz. obie nogi do tyłu około 20 cm. Wyprostowaną rękę blokujesz w łokciu bo część ciężaru ciała będzie przeniesiona właśnie na tą rękę. Jest to dośyć stabilna pozycja. Na pewno wiatr nie będzie tobą bujał.
Właśnie myślę o pozycji stojącej. Tylko, że na strzelnicy z drzewami krucho. Forkiet unieruchomi trochę koniec lufy , ale ja mogę się bujać. Idealnie nie będzie.
01-01-2025, 05:50 PM
01-03-2025, 10:11 AM
01-05-2025, 10:20 AM
Na pamiątkę tej bitwy strzelamy konkurencje- Krukowiecki.
w 2018 roku rekord strzelił STASZEK LIBERSKI 86 pk dotychczas nie pobity. przed nami: >Zawody>>Memoriał Powstańców Styczniowych Data zawodów: 2025-01-18 Organizator: KS EXPERT LOK JAWORZNO-może ktoś będzie lepszy? regulamin: 7. Krukowiecki (non MLAIC) - broń — każdy dowolny odprzodowy lub odtylcowy karabin skałkowy lub kapiszonowy (cywilny lub wojskowy) - przyrządy celownicze — właściwe odpowiedniemu oryginałowi broni - pocisk — okrągła kula lub każdego typu wydłużony pocisk - czyszczenie — dozwolone - tarcza — ISSF 20/50 (TS–2) - postawa — stojąca, - odległość — 100 metrów - strój - bezwzględny zakaz używania współczesnych strojów strzeleckich lub jego elementów Łączny czas: 30 min. |
« Next Oldest | Next Newest »
|