Wielkie słowa uznania dla promotorów.
Za zorganizowanie tego typu imprezy dla młodzieży.
Tarcza Bełchatów
|
Wielkie słowa uznania dla promotorów.
07-03-2025, 10:15 PM
Znów dymiliśmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jurek sharps 100m podpórka. ![]() chciałem sprawdzić jak ten Jurka sharps strzela, pierwsze trzy nad czarnym następne w czarnym, nie kręciłem tylko brałem poprawkę 100m podpórka, Strzelałem nabojami przygotowanymi przez Józefa. jak na pierwszy raz ujdzie, ![]() moje gibbsem 100m łokieć stara naważka drobnym prochem ![]() taka sama naważka, tylko grubym prochem 100m łokieć gibbs u dołu , Krzysiek próbował jak cal.22 z łokcia poleci.tak jak my strzelamy, ![]() ![]() mauser szwajcarem 4 całkowita porażka nawet zdjęć nie robiłem ,muszę jeszcze popróbować inne naważki ,albo wrócić do drobnego prochu. wczoraj upał był niemożebny mało się nie roztopiliśmy.
07-04-2025, 11:12 AM
Problem z Mauserem w wysokich temperaturach już kiedyś się chyba pojawił? Była sugestia słabego uszczelniania się pocisku w coraz bardziej ciepłej lufie. Tak to pamiętam.
07-05-2025, 10:31 AM
Tak przy takich upałach do siódmego ósmego strzału ,jak lufa jest jeszcze zimna latały dobrze .Po rozgrzaniu się lufy latały niżej pod czarne. Teraz gdy strzelałem sz4, wszystkie latały jak chciały po całej tarczy.Ale to była pierwsza próba ,może nie trafiłem z naważką .Potrzebne są dalsze testy.
Gibbsem jak widać wyżej na zdjęciach ,lepiej było drobniejszym prochem ta sama naważka.
07-06-2025, 08:43 AM
Nie wiem, czy wieksza naważka ZS4 zrobi kopa , aby pocisk Minie uszczelnił się. Teoria Rusznika o granulacji prochu do karabinu teorią, a problemy są.
07-06-2025, 02:05 PM
Wszystko zależy od lufy i spasowania pocisku zwłaszcza typu Minie. W jednej lufie sprawdzi się ZS4 w drugiej lepiej sypać CH4 a w trzeciej nic nie pomaga oprócz solidnego kopa z drobnego prochu.
Lorenz .54", Podewils-Lindner .56" i inne
07-07-2025, 08:14 AM
Generalnie koledzy w karabinach wojskowych najlepiej wypadli. Szkoda, że Alfa nie dojechała.
Ps A ja myślałem, że za stary jestem na strzelanie. Jak już będę starszy od Pana Darka o te 10 lat, może wreszcie będę miał skupienie 10cm. Na 50m oczywiście. Póki co, małe możliwości treningu. Szkoda. |
« Next Oldest | Next Newest »
|